Mandrake Linux

Содржината на овој CD-ROM е под авторски права на (C) 2003 MandrakeSoft S.A. и други.  За условите за дистрибуција, Ве молиме погледнете ги поединечните белешки за авторските права во пакетите со изворен код.  Условите за дистрибуција на алатките под авторски права на MandrakeSoft и Red Hat Software се наведени во датотеката COPYING.

Mandrake и нивното лого се заштитен знак на MandrakeSoft S.A.


  1. Организација на директориумите
  2. Инсталирање
  3. Изворен код
  4. Поддршка
  5. Контакт


1. Организација на директориумите

Директориумите се организирани на следниов начин:

|--> Mandrake/  
|   |--> RPMS/ бинарни пакети
|   |--> base/ архиви за поставување минимален фајлсистем
|   `--> mdkinst/ image за инсталација во графички режим
|--> images/ boot image-и и кернел
|--> doc/ помош за инсталирање на различни јазици
|--> dosutils/ инсталациони алатки за DOS
|--> misc/ изворни датотеки, дрва на инсталација
|--> VERSION број на тековната верзија
|--> RPM-GPG-KEYS GNUPG клуч со кој се потпишани RPM пакетите на Мандрак
|--> COPYING авторски права
|--> INSTALL.txt инструкции за инсталација
`--> README.txt оваа датотека како обичен текст

Ако правите mirroring на партиција или NFS volume, ќе треба да ставите се од "Mandrake/", како и диск-имиџите од "images/" што се потребни за Вашиот систем.

[кон почетокот]


2. Инсталирање

Видете ја датотеката install.htm.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА ЗА КОМПАТИБИЛНОСТА:

Мандраке е компајлиран со оптимизации за процесори од класата Pentium (Pentium(tm) и компатибилни, AMD K6, Cyrix M2, PIII...) и затоа НЕМА ДА РАБОТИ на постарите i386 и i486 базирани компјутери. Сепак, достапна е верзија компајлирана за овие процесори, и може да се симне од нашите сервери или да се набави на евтини цедеромови.

[кон почетокот]


3. Изворен код

Сите пакети специфични за Мандрак Линукс доаѓаат со нивните изворни кодови во source-CD-ата (PowerPack едиција).

Сите изворни пакети можете да ги симнете од нашите FTP сервери.

Ако немате добра Интернет врска, Мандрак Линукс може да ви ги испрати за мала надокнада.

[кон почетокот]


4. Поддршка

Ако имате веб пристап, посетете ја адресата

Конкретно, пристапот до нашите мејлиг листи се наоѓа на:

Ако немате веб пристап, можете да се пријавите на нашата главна мејлинг листа.  За да го направите тоа, испратете порака на адресата sympa@linux-mandrake.com со текстот

       subscribe newbie

во телото на пораката.

[кон почетокот]


Ако не сте добиле документација со овој производ, можете да ја порачате Mandrake PowerPack едицијата (неколку Mandrake CD-а + Водичи за инсталација и користење + 100 дена инсталациона поддршка!) од нашите дистрибутери на:

[кон почетокот]


5. Контакт

MandrakeSoft може да се контактира на:

[кон почетокот]